مشاور بانوان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان:
تابناک هرمزگان// مشاور بانوان دانشگاه علوم پزشکی در خصوص سن مناسب برای بارداری گفت: با توجه به اینکه توانایی باروری خانم‌ها در حدود 20 سالگی به بعد افزایش یافته و حوالی سن ۲۵ سالگی به اوج خود می‌رسد؛ لذا بهترین سال‌های باروری (سن بارداری) یک زن بین 2۰ و ۳۰ سال است.
کد خبر: ۱۰۸۸۲۱۲
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۰ 19 January 2023

به گزارش تابناک از هرمزگان// دکتر فاطمه نوروزیان با عنوان اینکه از ۳۰ سالگی به بعد میزان باروری کاهش یافته و از سن ۳۵ سال، این میزان با شیب سریع‌تری کم می‌شود، افزود: بعد از سن ۴۰ و به خصوص ۴۲ سالگی، میزان باروری چه به‌صورت خودبه‌خودی و چه با روش‌های کمک باروری، به‌شدت کاهش می‌یابد؛ با این احتساب حاملگی در سن بالای ۴۰ سال و به خصوص ۴۴ سالگی کاهش محسوس می یابد بنابراین ازدواج به موقع می تواند فرصت بیشتری برای فرزند آوری بدهد.

دکترنوروزیان در ادامه گفت: در سنین بالای ۳۵ سال، علاوه بر اینکه میزان باروری کم خواهد شد، میزان اختلالات کروموزومی تخمک که منجر به ناهنجاری‌های جنینی و سقط می‌گردد بیشتر می‌شود؛ به همین دلیل حتی اگر بارداری در سن بالا اتفاق بیفتد، احتمال سقط جنین به‌علت اختلالات کروموزومی، بیشتر از سنین پایین است و به دنبال آن میزان تولد فرزند کاهش می‌یابد.

وی افزود : امروزه به دلایل متعدد، از جمله افزایش سن ازدواج و افزایش فعالیت‌های اجتماعی زنان، سن بارداری تا اواخر دوران باروری زن به تعویق می‌افتد. متأسفانه بدون صورت گرفتن اقدامی در جهت بارداری و بدون اطلاع زوجین از قدرت باروری، سال‌های طلایی باروری زن سپری خواهد شد. بسیار مشاهده شده است که زن و شوهری که در سنین 30-25 سال ازدواج کرده‌اند، با این هدف که ابتدا زندگی خود را تثبیت و بعد اقدام به فرزندآوری کنند، این اقدام را حتی تا حوالی ۴۰ سالگی به تعویق می‌اندازند که در این سن در صورت وجود مشکلات مرتبط با ناباروری، درمان به سختی انجام خواهد شد.

نوروزیان در خصوص اهمیت سن باروری گفت: در بین همۀ عواملی که برای موفقیت اقدامات درمانی کمک باروری وجود دارد، سن زن، مهم‌ترین فاکتور است. سن تنها عاملی ا‌ست که می‌تواند تمام فاکتورهای دیگر را تحت‌الشعاع قرار دهد؛ البته این مطالب به این معنی نیست که بارداری در سن بالا غیرممکن است. خوشبختانه با پیشرفت علم پزشکی، عوارض بارداری به نسبت گذشته کمتر و سلامتی عمومی مادران بیشتر شده است و زنان با سنین بالا هم می‌توانند صاحب فرزند شوند و بارداری بدون مشکل داشته باشند؛ اما سن ایده ال برای بارداری و فرصت طلایی آن 18 تا 35 سال است. از سن 40 تا 45 سالگی بین 90 تا 95 درصد شانس باروری کاهش پیدا می کند.

مشاور بانوان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص معایب به تأخیر انداختن بارداری گفت: با به تأخیر انداختن زمان بارداری، علاوه بر کاهش شانس بارداری، احتمال سقط جنین، ناهنجاری های کروموزومی، ابتلا به دیابت و فشارخون در زنان، به خطر افتادن سلامت مادر و جنین، احتمال مسمومیت بارداری، کبد چرب و مول افزایش می یابد؛ همچنین بارداری در سنین زیر ۱۸ سال نیز می‌تواند همراه با خطراتی از جمله کاهش رشد داخل رحمی جنین (JUGR)، افزایش احتمال فشارخون بارداری و پره اکلامپسی باشد. علاوه بر این، در بارداری با سن کم، مادر آمادگی کامل برای ادامه بارداری، زایمان و تولد نوزاد را ندارد؛ در نتیجه بارداری زیر ۱۸ سال ممنوع است.

انتهای پیام//

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار