طراح پوستر «بیست و یک روز بعد» درباره روند طراحی این پوستر و نزدیکی آن به سوژه فیلم توضیح داد.
کد خبر: ۳۶۵۱۱۷
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۰ 22 January 2017
به گزارش تابناک : پوستر رسمی فیلم سینمایی «بیست و یک روز بعد» نخستین ساخته بلند سینمایی سیدمحمدرضا خردمندان به تهیه کنندگی محمدرضا شفاه رونمایی شد.

علی باقری، فارغ التحصیل رشته گرافیک از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دارنده دو سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر و جوایز متعدد از جشنواره های بین المللی، طراحی این پوستر را برعهده داشته است.

باقری که سال گذشته در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر برای طراحی پوستر فیلم مستند «من می خوام شاه بشم» موفق به دریافت سیمرغ شد، درباره طراحی پوستر فیلم سینمایی «بیست و یک روز بعد» گفت: به نظر من پوستر فیلم پا را چندین گام فراتر از قبل گذاشته و دیگر کارکردش تنها برای دعوت و جذب مخاطب بیشتر نیست. امروزه پوستر در کنار فیلم، ضمن جذب مخاطب به فیلم شخصیت می دهد یعنی از آن وظیفه پیشین جلوتر آمده است. برای من پوستر فیلم، مثل شناسنامه ای است که سطح فیلم را مشخص می کند.

این طراح گرافیک با بیان آنکه پوستر در سینمای ایران در حال پوست اندازی است، گفت: خوشبختانه پوستر فیلم ها در سال های اخیر روند رو به رشدی یافته اند. شاید یکی از دلایل این اتفاق، رشد تکنولوژی و قابل دسترس بودن همگانی آن، خاصه اینترنت باشد. رسانه های متعدد سبب شده اند که سطح سلیقه مخاطبان و تولیدکنندگان رشد یابد و از این رو تولیدکنندگان اثر سینمایی دست طراح پوستر را برای شکستن کلیشه های مرسوم بازتر بگذارند.

وی درباره پوستر فیلم «بیست و یک روز بعد» گفت: من سعی کرده ام کل دریافت خود از فیلم را به عنوان طراح پوستر در یک فریم به تصویر بکشم. البته این دریافت با گپ و گفت با کارگردان اثر به برداشت جامع تری پس از تماشای فیلم می رسد که شخصا همیشه این فرصت را غنیمت می شمارم و زمان قابل توجهی صرف می شود. در این بین، گفت و شنودها صرفا پیرامون فیلم می گذرد نه پوستر آن.

2347117

باقری افزود: پس از تماشای «بیست و یک روز بعد» و گفتگو با کارگردان، از چنین سفارشی بسیار خشنود شدم. چون کارگردان فیلم تجربه انیمیشن و سابقه نقاشی دارد. این مساله را به عنوان یک فرصت دیدم و احساس کردم در این پوستر می توان پا را بیش از پیش جلو گذاشت و با نگاهی دیگر سفارش طراحی پوستر را به سرانجام رساند. پس از صحبت هایی که با آقای خردمندان داشتم، ایده این پوستر در ذهنم شکل گرفت و وارد مرحله اجرا شدم که این مرحله همیشه چالش بزرگ و حساسی است و شما به عنوان طراح باید مسیر و روشی را انتخاب کنید تا اثرتان بر موضوع بنشید.

این طراح گرافیک ادامه داد: در نهایت پس از ۱۶ اتود به این شکل از اجرای طرح رسیدم که سعی شده با این ۴ رنگ خالص پیگمنت به کاراکتر اصلی فیلم نزدیک شوم و سعی کنم هجمه هایی را که در فیلم به قهرمان ما وارد می شود تصویر کنم.

وی ادامه داد: اتفاق خوب و خوشحال کننده آن بود که پس از دیدن پوستر توسط کارگردان و تهیه کننده فیلم، استنباط هر دو این بود که نزدیک ترین طرح به این فیلم همین است. این اتفاق برای من موفقیتی است که پوستری با فضایی غیرمرسوم در سینمای ایران، بتواند نظر کارگردان و به ویژه تهیه کننده فیلم را جلب کند و آنها حاضر باشند این طرح را به عنوان پوستر فیلم شان معرفی کنند و یقینا این از شجاعت و نوآوری تهیه کننده و کارگردان نشات می گیرد.

باقری با بیان آنکه ممکن است برخی با دیدن این پوستر گارد بگیرند، گفت: این خاصیت کار جدید است. شکستن قاعده، هزینه دارد و طبیعی است. اما من این را به فال نیک می گیرم. این پوستر چه خوب، چه بد، مسیر نویی را باز می کند تا تهیه کنندگان یا کارگردانان فیلم های داستانی تامل کنند که می توان از کلیشه های رایج بیرون آمد و قدم در راه های جدید گذاشت.

«بیست و یک روز بعد» تازه ترین محصول حوزه هنری با بازی ساره بیات، حمیدرضا آذرنگ، امیرحسین صدیق، مهدی قربانی و حسین شریفی ملودرامی اجتماعی از زندگی نوجوانی به نام «مرتضی» است که در راه تحقق رویای ناکام پدرش، با چالش بسیاری روبرو می شود.

این فیلم هم اکنون آخرین مراحل فنی خود را سپری می کند تا برای نخستین بار در بخش سودای سیمرغ سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآید.




منبع : برنا

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار