محققان دریافتند وقت‌گذرانی در طبیعت و دوری از تجهیزات الکترونیکی مانند تلویزیون و تلفن هوشمند می‌تواند ساعت بیولوژیک بدن را تنظیم کند و مشکل اختلال خواب را حل کند.
کد خبر: ۳۷۷۴۵۳
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۰ 14 February 2017
به گزارش تابناک : محققان برای انجام این تحقیقات از پنج داوطلب خواستند که به مدت شش روز در طبیعت زندگی کنند. در این مدت استفاده از تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی ممنوع بود. همچنین به‌منظور بررسی و مقایسه تغییرات ملاتونین در مدت زندگی در طبیعت در مقایسه با زندگی در منزل، به طور مرتب از داوطلبان نمونه بزاق گرفته شد. 

در نتیجه این آزمایش محققان دریافتند میزان ملاتونین بدن در طبیعت 2.5 ساعت زودتر شروع به افزایش می‌کند. به عبارت دیگر داوطلبان در طبیعت 2.5 ساعت زودتر از زمان خواب در منزل به رختخواب می‌روند. پس از اتمام یک هفته زندگی در طبیعت، میزان ملاتونین در بدن داوطلبان همچنان 2.5 ساعت زودتر شروع به افزایش می‌کرد و در نتیجه هرروز 2.5 ساعت زودتر به رختخواب رفتند.

به گزارش ایرنا از نشریه بایولوژی، نور مصنوعی موجب توقف تولید هورمونی موسوم به ملاتونین می‌شود که احساس خواب را در بدن ایجاد می‌کند. گردش در شبکه‌های اجتماعی قبل از خواب با ایجاد اختلال در ترشح ملاتونین موجب برهم خوردن ساعت بیولوژیک بدن می‌شود و در نتیجه مدت و کیفیت خواب کاهش می‌یابد. 

کم‌خوابی یکی از عوامل افزایش ریسک ابتلا به انواع سرطان، افزایش وزن، دیابت و بروز تصادفات است. 



منبع : آفتاب
برچسب ها: تابناک ، استان ها ، خبرروز
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار