دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور:

مدارس علوم دینی ویراستاران سازه تمدنی اسلام برای آینده بشریت باشند

گروه استان ها - دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور گفت: مدارس علوم دینی ویراستاران سازه تمدنی اسلام برای آینده بشریت باشند.
کد خبر: ۱۱۹۵۱۱۳
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۲ 27 January 2025

مدارس علوم دینی ویراستاران سازه تمدنی اسلام برای آینده بشریت باشند

به گزارش خبرنگار تابناک از هرمزگان، حجت‌الاسلام کاظم لطفیان صبح امروز در دومین همایش ملی «نقش‌آفرینی مذاهب اسلامی در بازآفرینی تمدن اسلامی» که با حضور علما، اندیشمندان و فرهیختگان کشور و با هدف بررسی نقش مذاهب اسلامی در احیای تمدن نوین اسلامی برگزار شد، تمدن اسلامی را تمدنی یگانه، پیشتاز و جاودانه توصیف کرد و گفت: تمدنی که پیامبر گرامی اسلام پایه‌گذار آن بود، بر اصول و ارزش‌هایی استوار است که وجدان‌های خفته را بیدار کرد و عمیق‌ترین تأثیر را بر وجدان بشری بر جای گذاشت. این تمدن پیشتاز بوده و زمینه‌ساز روح انقلابی و تحول در جامعه بشری است و همچنان جاودانه خواهد ماند؛ چراکه روشنگر مسیر مبارزه حق و باطل در تمام سطوح است.

وی با اشاره به تأثیرگذاری تمدن‌های مختلف در جهان افزود: تمدن اسلامی همواره در صدر تمدن‌های جهانی جای داشته و امروز نیز با محوریت جمهوری اسلامی ایران نقشی بی‌بدیل در تمدن‌سازی ایفا می‌کند. تمدن‌های دیگر مانند غرب، چین و هند رنگ‌وبویی فلسفی، کنفوسیوسی و عرفانی دارند، در حالی که تمدن اسلامی، متکی به فرهنگ مذهبی و الهی، گستره‌ای تأثیرگذار و ماندگار ایجاد کرده است.

دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور با تأکید بر رسالت سنگین مدارس علوم دینی در بازآفرینی تمدن اسلامی گفت: این مدارس باید سازه تمدنی مستحکمی که پیامبران اولوالعزم بنیان نهادند را بازآفرینی کنند. سازه‌ای که شامل نظام اجتماعی، تفکر توحیدی، معادشناسی، رابطه ماده و غیب و تفکر تربیتی الهی است.

لطفیان در ادامه، به نقش پیامبران در پایه‌گذاری این تمدن اشاره کرد و اظهار داشت: از حضرت نوح که نخستین سازه اجتماعی را بنیان نهاد، تا حضرت ابراهیم که سازه توحیدی را گسترش داد و بنیان خانواده و اجتماع را استحکام بخشید، تا حضرت موسی که رابطه ماده و غیب را مطرح کرد و حضرت عیسی که نظام تربیتی توحیدی را تکمیل نمود، همگی در ایجاد این تمدن الهی سهم داشتند. در نهایت، پیامبر اسلام (ص) این تمدن را با تشکیل حکومت اسلامی به نقطه اوج رساند.

وی پنج نکته کلیدی از فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص بازآفرینی تمدن اسلامی را یادآور شد و افزود: اجتماع حول محور رسول‌الله به نحوی که مراجعه به شخصیت پیامبر اسلام (ص) برای دستیابی به تمدن اسلامی ضروری است.

لطفیان ادامه داد: ایجاد نهضت علمی فراگیر جهت قابله با افراط، تفریط و تکفیر باید در اولویت قرار گیرد.

دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور، با ذکر این نکته که قدس شریف و فلسطین نباید فراموش شوند، افزود: بدبینی و نفاق در جامعه اسلامی باید ریشه‌کن شود از طرفی جامعه اسلامی نباید دچار خوش‌بینی به استکبار شود.

وی در پایان با اشاره به بخش‌های مختلف همایش اظهار داشت: همایش امسال در چهار کارگروه تخصصی کارگروه قرآنی: برای ستخراج آموزه‌های تمدنی از مفاهیم قرآنی، کارگروه سنت (حدیث) جهت بررسی نقش پیامبر اسلام (ص) در پایه‌گذاری تمدن اسلامی، کارگروه سیاسی و اجتماعی جهت تحلیل نظام حکمرانی اسلامی و کارگروه بانوان برای ررسی موضوعاتی، چون عفاف، حجاب و نقش زنان در تمدن اسلامی برگزار شد.

گفتنی است؛ این همایش که سال گذشته در استان گلستان برگزار شده بود، امسال با استقبال گسترده در استان هرمزگان برگزار شد. مقالات ارائه‌شده در این همایش پس از بررسی و جمع‌بندی، نتایج نهایی آن اعلام خواهد شد.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار