رئیس مرکز بهداشت شهرستان بیرجند گفت: برای اینکه دچار تب کنگو نشویم، رعایت موازین بهداشتی دام، تهیه گوشت از قصابی‌های مجاز و مطمئن، شرایط درست نگهداری گوشت تازه از جمله مواردی است که باید رعایت شود.
کد خبر: ۱۱۶۷۱۴۸
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۵ 15 May 2024

به گزارش تابناک خراسان جنوبی، محمد ابراهیم عبدالرزاق نژاد، گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیماری ویروسی خطرناکی بوده که این بیماری در مراحل حاد سبب خونریزی زیر پوستی، خونریزی از منافذ باز بدن و. می‌شود لذا این بیماری قابل درمان بوده و درصورتی که بیماران به موقع شناسایی و سریع تحت درمان قرار بگیرند بهبودی حاصل می‌شود.

وی در خصوص عامل اصلی انتقال تب کریمه کنگو گفت: این بیماری از دام‌های آلوده بوسیله گزش کنه آلوده، تماس زخم یا مخاط (بینی، دهان، حلق و..) افراد با ترشحات، خونابه و گوشت در هنگام ذبح دام آلوده یا هنگام تیکه کردن گوشت آلوده، مصرف گوشت یا جگر آلوده به صورت خام یا نیم پز می‌تواند به انسان منتقل شود و بیماری در دام‌ها هیچ گونه علامت قابل مشهودی ندارد و دام آلوده به ظاهر سالم هستند.

عبدالرزاق نژاد در خصوص اینکه چه کنیم به بیماری تب کریمه کنگو دچار نشویم، اظهارکرد: باید عدم ذبح دام در منزل، معابر و ... و از کشتارگاه برای ذبح دام اسفاده شود، رعایت موازین بهداشتی شامل استفاده ازماسک، چکمه، دستکش و ... در هنگام ذبح دام، عدم له کردن کنه‌های دام، تهیه گوشت از قصابی‌های مجاز و مطمئن، نگهداری گوشت تازه در طبقات میانی یخچال به مدت ۲۴ ساعت و سپس تیکه کردن و مصرف کردن و مراقبت در مقابل گزش کنه و درصورتی که مورد گزش کنه قرار گرفتید جهت اخذ راهنمایی‌های لازم به مراکز بهداشتی مراجعه شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بیرجند بیان کرد: در شهرستان بیرجند آمار تب کریمه کنگو با اقدامات خوب مراقبتی مرکزبهداشت، شبکه دامپزشکی و رعایت موازین بهداشتی توسط مردم، در سال‌های اخیر مورد مثبتی از بیماری در شهرستان بیرجند مشاهده نشده است.

روی یادآور شد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیماری ویروسی خطرناکی بوده که در صورت عدم شناسایی به موقع و عدم درمان می‌تواند برای بیمار خطر آفرین باشد که این بیماری دارای علائمی مانند تب، بدن‌درد، بی حالی، ضعف و درد چشم هستند.

برچسب ها: خراسان جنوبی
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار