استاندارایلام گفت:اگر ارتباطات اقتصادی، اجتماعی، تاریخی به ویژه فرهنگی میان ایران وعراق تقویت شود امنیت در مرزها حاکم و زمینه رشد و توسعه در ابعاد مختلف فراهم می شود.
کد خبر: ۲۳۰۷۵۶
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۰ 16 May 2016
استاندارایلام گفت:اگر ارتباطات اقتصادی، اجتماعی، تاریخی به ویژه فرهنگی میان ایران وعراق تقویت شود امنیت در مرزها حاکم و زمینه رشد و توسعه در ابعاد مختلف فراهم می شود.


به گزارش تابناک ایلام؛محمدرضا مروارید روز دوشنبه در آیین گشایش جشنواره فرامرزی مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری استان های جدار مرزی ایران و عراق اظهار کرد: برای جمهوری اسلامی در برقراری روابط و ایجاد تعامل سازنده، کشور دوست و همسایه عراق همواره نقش ویژه ای داشته است.

وی با اشاره به وجود اماکن متبرکه، تردد زائران ایرانی و عراقی و سایر کشورهای اسلامی و فرهنگ و قومیت مشترک در میان مردم استان های جدار مرزی دو کشور افزود: اگر ارتباطات اقتصادی، اجتماعی، تاریخی به ویژه فرهنگی میان 2 کشور تقویت شود امنیت در مرزها حاکم و زمینه رشد و توسعه در ابعاد مختلف فراهم می شود.

مروارید در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ایلام با استان های هم مرز کشور عراق دارای مرز و فرهنگ مشترک است، یادآور شد: استان های جدار مرزی دو کشور در اثر جنگ خسارت های فراوانی دیدند که یکی از فجایع آن دوران بمباران شیمیایی شهر حلپچه بوده است.
وی گفت: استان ایلام در دوران هشت سال دفاع مقدس و جنگ تحمیلی متحمل خسارت های زیادی شد به نوعی که در یکی از مقاطع آن دوران به بیش از 11 هزار واحد مسکونی آسیب رسید.
وی با اشاره یادبود شهدای کرد فیلی که هر ساله آئین بزرگداشت آنها در ایران برگزار می شود، تاکید کرد: سرچشمه تاریخی کردهای فیلی مربوط به استان ایلام است و در سراسر خاک کشور عراق و استان های هم مرز ایران تا کردستان پراکنده شده اند.

استاندار ایلام به سرنگونی رژیم بعث و حمله آمریکا به عراق اشاره کرد و گفت: تنها کشوری که مرزهایش را باز گذاشت و به مردم عراق امداد رسانی و کمک رسانی کرد ایران اسلامی بود.
مروارید با اشاره به فعالیت گروه تروریستی داعش در بخش هایی از خاک عراق اضافه کرد:

استکبار جهانی از ارتباط ایران و عراق هراس داشت و با تشکیل این گروه تروریستی سعی در خدشه دار کردن روابط میان این 2 کشور را دارد که اتحاد و همدلی میان شیعه و سنی مانع از تحقق اهداف شوم استکبار شده است.

نخستین جشنواره فرامرزی مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری استان های جدار مرزی ایران و عراق امروز دوشنبه همزمان با روز جهانی ارتباطات با حضور استاندار ایلام و استانداران واسط و حلبچه عراق، مسئولان محلی و جمعی از فعالان رسانه ای دو کشور در دانشگاه ایلام آغاز بکار کرد.
قرار است استانداران میسان، دیالی، سلیمانیه، اربیل ، حلبچه و بصره کشور عراق به منظور حضور در این آیین فرهنگی به ایلام سفر کنند.

استانداران کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و خوزستان جمهوری اسلامی ایران نیز در نخستین جشنواره فرامرزی مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری استان های جدار مرزی ایران و عراق حضور پیدا خواهند کرد.

حسین انتظامی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جشنواره حضور می یابد و مسئولان جشنواره در حال رایزنی برای حضور یکی از مسئولان وزارت امور خارجه در این جشنواره فرامرزی هستند.

در مجموع 150 نفر مهمان این جشنواره هستند که از این تعداد 85 نفر شامل استانداران استان های مرزی عراق، مسئولان حوزه فرهنگ و خبرنگاران و روزنامه نگاران این کشور هستند.

این جشنواره برای نخستین بار 27 تا 29 اردیبهشت (دوشنبه تا چهارشنبه) امسال در شهر ایلام برگزار می شود و در مجموع یک هزار و 278 اثر شامل یک هزار و 20 اثر در بخش آزاد و 173 اثر در بخش ویژه به دبیرخانه این جشنواره از سوی اهالی رسانه های استان های مرزی ارسال شده است.

بررسی مسائل محیط زیست و مسائل اجتماعی و فرهنگی، برپایی نمایشگاه مطبوعاتی از آثار استان های شرکت کننده و برپایی غرفه استان قدس رضوی به منظور نمایش آثار تاریخی و نفیس از برنامه های جنبی جشنواره است.

در این جشنواره از 44 فعال رسانه ای 2 کشور ایران و عراق تجلیل خواهد شد که از این تعداد 39 نفر خبرنگار ایرانی و پنج نفر نیز از فعالان رسانه ای کشور همسایه عراق هستند.
هم افزایی ظرفیت ها و توانمندی های رسانه ای استان های منطقه، فراهم آوردن زمینه رقابت

سالم در راستای ارتقا سطح کیفی و محتوایی رسانه های منطقه، گسترش مبادلات فرهنگی و رسانه ای بین استان های مرزی دو کشور ایران و عراق، توسعه و امنیت پایدار فرهنگی و اجتماعی در منطقه، تقویت فضای همدلی و همگرایی بیشتر بین استان های جدار مرزی دو کشور همسایه و تقویت دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در راستای تعامل سازنده با کشورهای همسایه از اهداف برگزاری این جشنواره است.

زمینه های این جشنواره شامل مقاله، سرمقاله و یادداشت، خبر، گزارش، گفت وگو و مصاحبه، تیتر، طنز، صفحه آرایی، عکس، طرح و کاریکاتور است.

بخش های جشنواره شامل آزاد با موضوع های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، ویژه شامل مرز مشترک، چالش ها، تهدیدها و فرصت های پیش رو، راه ها و موانع توسعه و امنیت پایدار استان های منطقه، راه های تقویت همگرایی استان های منطقه و گسترش بیش از پیش مبادلات بر پایه اشتراکات فرهنگی، تاریخی و دینی، راه ها و موانع توسعه اقتصادی منطقه، تروریسم در منطقه، خشونت و افراط گرایی در منطقه و محیط زیست و بحران های پیش رو است.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار