در شهرستان دهلران 27 واحد مرغداری فعال به تولید گوشت مرغ فعالیت دارند که سهم تولید شهرستان از تولید سالانه گوشت مرغ در استان بیش از 8 هزار تن در سال است.
کد خبر: ۲۸۱۷۷۶
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۹ 21 August 2016

صنعت مرغداری یکی از صنایع برتر کشور است که نقش بسیار مهمی در تبدیل دانه‌های روغنی و سایر محصولات فرآوری شده کشاورزی به گوشت مرغ و تخم مرغ که به لحاظ پروتئینی جایگاه ویژه‌ای در سبد غذایی خانوارها دارند را، دارا است.

صنعت مرغداری می‌تواند به عنوان منبع درآمدی برای بهره‌برداران این زیربخش، منبع غذایی برای انسان و همچنین در صنایع وابسته موادغذایی مورد استفاده قرار گیرد که این صنعت به این جهت دارای اهمیت فراوانی است.

از جمله مهم‌ترین مزایای تولید گوشت مرغ نسبت به گوشت قرمز، بازگشت ‌سرمایه به صاحبان سرمایه، سالم بودن گوشت مرغ نسبت به گوشت قرمز، عدم تغییر کیفیت گوشت مرغ پس از کشتار و صرف هزینه بسیار پایین برای تولید گوشت مرغ نسبت به گوشت قرمز است.

با وجود بالا بودن عرضه و تقاضای گوشت مرغ و جایگاه ثابت آن در سبد غذایی خانوارها، اما بالا بودن هزینه ضریب تبدیل دان به گوشت مرغ در کشورمان نسبت به سایر کشورها، بیانگر عملکرد پایین مزارع فرآوری مواد اولیه خوراکی صنعت مرغ و طیور در کشور است که می‌توان به عنوان مهمترین دلیل گرانی گوشت مرغ در روزهای اخیر دانست.

 

*نوسان تولید در برخی از ماه‌های سال

یکی از نکات قابل توجه در تولید گوشت مرغ در کشور، کاهش تولید در ماه‌های گرم سال یعنی در بازه زمانی خرداد تا شهریور ماه به دلیل گرمای هوا و شرایط محیطی و آب و هوایی بر تولیدات مرغ می باشد که گاهأ به دلیل شرایط نامناسب نگهداری شاهد تلف شدن مقدار قابل توجهی از جوجه ها می باشیم که این موضوع تأثیر مستقیمی در افزایش قیمت تمام شده مرغ دارد.

 

*سرانه 3 برابری تولید گوشت مرغ در استان ایلام نسبت به بازارهای مصرفی استان

 

در شهرستان دهلران 27 واحد مرغداری فعال به تولید گوشت مرغ فعالیت دارند که سهم تولید شهرستان از تولید سالانه گوشت مرغ در استان بیش از 8 هزار تن در سال  است.

همچنین 394 واحد مرغداری در استان وجود دارد که سالانه بیش از 50 هزار تن گوشت سفید تولید می کنند که این میزان تولید 2 و نیم تا 3 برابر مصرف داخل استان است.

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی در گفت و گو با خبرنگار فارس در دهلران اظهار داشت: یکی از راهکارهای پایدار‌سازی زنجیره اقتصادی صنعت مرغ و طیور در استان و به طریق اولی در شهرستان دهلران، راه‌اندازی و ایجاد صنایع وابسته و تبدیلی از جمله کشتارگاه‌های صنعتی است.

احمد جاندمیان افزود: یکی از موضوعات بسیار مهم در بخش تولید و دنیای تجارت، وجود بازار یا بازارهای هدف برای صادرات محصولات تولیدی به این بازارها می باشد که با توجه به همجواری شهرستان دهلران با کشور عراق و سایراستان های همجوار کشورمان، بستر لازم برای کسب سود و فروش محصول در این بازارها وجود دارد.

 

این کارشناس مدیریت بازرگانی تصریح کرد: با توجه به نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری به نام اقتصادمقاومتی، اقدام و عمل، ایجاد صنایع کوچک زودبازده وابسته به صنعت مرغ و طیور در استان و شهرستان دهلران به منظور تنوع سازی در کنار تولید مرغ در راستای ایجاد اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم یکی از ضروریات است.

 

وی گفت: با ایجاد صنایع کوچک زودبازده وابسته به صنعت مرغ توسط دستگاه های ذی‌ربط و بخش خصوصی، چرخه ی نقدینگی سرمایه گزاران به حرکت در خواهد آمد و هم باعث افزایش سرمایه در گردش واحدهای مرغداری خواهد شد.

 

با توجه به وجود 27 واحد مرغداری در شهرستان دهلران، دولت می تواند با واگذاری تسهیلات کم بهره به متقاضیان بومی زمینه احداث کشتارگاه صنعتی مرغ را در این شهرستان فراهم کند که این مهم تأثیر مستقیمی در کاهش هزینه های انتقال و در نهایت قیمت تمام شده مرغ برای هم تولید کننده و هم مصرف کننده خواهد داشت. 

 

از دیگر نیازمندی‌های صنعت مرغ در سطح استان و شهرستان دهلران وجود سردخانه های صنعتی می باشد که می تواند تأثیر مستقیمی در تنظیم بازار در مواقعی که تعادلی بین عرضه و تقاضا وجود ندارد، داشته باشد.

 

به همین خاطر در برخی از فصول سال به ویژه در ماه های گرم سال به دلیل کاهش میزان تولید بر اثر گرما، می توان از ظرفیت مرغ موجود ذخیره شده در سردخانه‌ها برای  عرضه در بازار مصرف و تعادل بخشی به نوسانات قیمت مرغ استفاده کرد./م

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار