تابناک: فیلم مستند «از بالادست تا پایین دست» با موضوع بیان معضلات، پیامدها و دلایل اصلی خشکی رودخانه زاینده‌رود به کارگردانی شهروز محمد صادقی و داود فروتن و با حمایت کمیته آب اتاق اصفهان ساخته شد.
کد خبر: ۲۹۳۶۱
تاریخ انتشار: ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۱ 29 April 2015
به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، کارگردان این فیلم گفت: این مستند 45 دقیقه‌ای شامل نمایش برداشت‌های غیر مجاز از بستر رودخانه زاینده‌رود در بالادست توسط لوله‌های انتقال آب و ایستگاه‌های پمپاژ، خشکی تالاب زاینده رود و بایر شدن زمین‌های کشاورزی شرق اصفهان و خشک شدن باغات غرب اصفهان است.

شهروز صادقی تصریح کرد: بخشی از این مستند به برداشت بیش از 750 لوله آب با کمک ایستگاه‌های پمپاژ اشاره دارد که آب را از حوضه آبریز زاینده رود خارج می‌کند و هیچ گاه به این چرخه باز نمی‌گردد،.

صادقی خاطر نشان کرد: این فیلم برداشت‌های آب به صورت پمپاژ در دو بخش بالادست و حد فاصل سد زاینده‌رود تا سد چم آسمان در استان چهارمحال و بختیاری را نشان می‌دهد که شامل پمپاژ با لوله، شق نهر (جداسازی بخشی از نهرهای آب منتهی به رودخانه زاینده رود)،کشاورزی در بستر رودخانه، چاه‌های حریمی، پمپاژهای سیار با استفاده از تراکتور است.

صادقی به موضوع حق آبه داران زاینده رود در این فیلم اشاره کرد و گفت: تلاش شده در این فیلم اظهارات حق آبه داران استان اصفهان به صورت شفاف و بر اساس مستندات تاریخی و منطبق بر واقعیت‌ها منعکس شود.

کارگردان فیلم مستند از بالادست تا پایین دست تصریح کرد: این مستند به بررسی فرونشست زمین در دشت اصفهان می‌پردازدکه ناشی از خشکی رودخانه زاینده‌رود و همچنین خشک شدن و بسته شدن آبراه‌های زیر زمینی که باعث تخریب آثار تاریخی اصفهان می‌شود.

صادقی با اشاره به اینکه بیش از 300 هزار نفر از جمعیت شرق اصفهان از کشاورزی ارتزاق می‌کنند، افزود: در این مستند گوشه‌ای از زندگی این کشاورزان که باید به تولید محصولات کشاورزی بپردازند، اما به خدمتکاری در مجتمع‌های تجاری و مسکونی در قالب نگهبانی مشغول‌اند، نمایش داده شده است.

این کارگردان مستند تصریح کرد: بیش از 200 هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شرق اصفهان که بدون مصرف انرژی از طریق رودخانه زاینده رود مشروب و محصولاتی از قبیل گندم، جو، ذرت و خوراک دام تولید می‌گردید، امروز به زمین‌های بایر و شوره‌زار تبدیل شده است و به جای آن 20 هزار هکتار از زمین های بالاست به تولید میوه‌جاتی از قبیل هلو و بادام اختصاص یافته است .

صادقی یادآور شد: این مستند بر اساس واقعیت‌های موجود و بیان دیدگاه های کارشناسان حوزه آب چه در پایین دست و چه در بالادست رودخانه تهیه و تلاش شده نگاهی بی طرفانه به بحران زاینده رود داشته باشد.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :