رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس با تاکید بر لزوم جوانگرایی اعضای کابینه دولت دوازدهم گفت: وزرا باید به عنوان یک رویکرد در حوزه مسائل اقتصادی جسارت در تصمیم‌گیری داشته باشند.
کد خبر: ۴۳۶۱۵۷
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۶ 06 June 2017
به نقل از روابط عمومی دفتر ارتباطات مردمی نماینده مردم کرمان و راور، محمدرضا پورابراهیمی صبح امروز ۱۶ خرداد ماه درنشست با  کارکنان نیروی انتظامی استان کرمان اظهار کرد: به نیروی انتظامی بابت اقتدار و امنیتی که در سطح کشور ایجاد کرده است افتخار می کنیم و امیدواریم هر روز آثار افزایش توانمندی بیشتر نیروی انتظامی در قدرت نظام جمهوری اسلامی ساری و جاری باشد و این مسیر حرکت با شتاب بیشتری ادامه یابد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: امروز گوشه‌ای از این اقتدار در حوزه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا در سراسر کشور بود که نشان داد تسلط کامل بر اوضاع کشور در موضوعات مختلف توسط نیروی انتظامی وجود دارد و همچنین  باید تشکر کرد از سربازان گمنام امام زمان در مجموعه وزارت اطلاعات و سایر دستگاه‌هایی که همکاری کردند  که این انتخابات بدون دغدغه، حاشیه و مشکل برگزار شود.

پورابراهیمی ادامه داد: دشمنان جمهوری اسلامی ایران در صدد بودند که تا جایی که امکان پذیر است اصل نظام جمهوری اسلامی را به چالش بکشند و با جلوگیری از حضور مردم پای صندوق های رأی این موضوع را عملیاتی کنند و این موضوع را  از ماه‌ها قبل پیگیری می‌کردند و هر چه تلاش کردند، نتیجه‌ای را که مردم ما رقم زدند بالاترین درصد مشارکت  هم در حوزه انتخابات ریاست جمهوری و هم حوزه انتخابات شوراهای شهر و روستا بود و یک پیام بسیار مهم همزمان با حضور رئیس جمهور آمریکا در منطقه به کشورهائی که وضعیت سیاسی کشورمان را رصد می‌کنند، داد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس افزود: ماحصل  حضور مردم در ۲۹ اردیبهشت ماه پای صندوق‌های رأی حفظ و اقتدار نظام جمهوری اسلامی در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی بود که امروز همه دشمنان به این اقتدار اذعان می‌کنند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به نطق اخیرش در صحن علنی مجلس ابراز کرد: اولویت کابینه جدید رئیس جمهور باید دقت در انتخاب تیم اقتصادی برای حل مسائل معیشتی و اقتصادی مردم باشد. انتظار ما از آقای روحانی این است که این اولویت را به صورت واقعی در تعیین اعضای کابینه لحاظ کند.

پورابراهیمی با اشاره به پنج عضو کلیدی و اصلی اقتصادی کابینه جدید که باید دولت توجه ویژه‌ای به آن داشته باشد، اظهار کرد: اولین عضو شخص وزیر اقتصاد است، وزیر اقتصاد نقش بسیار مهمی را در تصمیمات کلان اقتصادی کشور به عهده دارد در حوزه اجرا در حوزه اقدام و مسایل اقتصادی که در این حوزه لازم است فردی انتخاب شود که بتواند اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهد.

وی با اشاره به عضو دوم مهم و کلیدی کابینه جدید دولت افزود: رئیس کل بانک مرکزی به عنوان دومین عضو کلیدی و مهم کابینه جدید دولت نقش بسیار مهمی در تصمیمات کلان  اقتصادی کشور دارد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس با اشاره به اینکه بانک مرکزی در ایران از استقلال لازم در تصمیم گیری برخوردار نیست، افزود: فارغ از دولت فعلی و دولت های قبل در ایران متاسفانه بانک مرکزی زیر مجموعه نظام اجرایی کشور قرار گرفته است یعنی هر  شخصی که رئیس جمهور شد هر آن چه به رئیس بانک مرکزی گفت مکلف است انجام دهد اما در دنیا به این گونه نیست. بانک مرکزی می گوید من با این سیاست پولی و ارزی یا با این تصمیم اقتصادی دولت مخالف یا موافق هستم، اما این استقلال در کشور ما متأسفانه خیلی ضعیف است که باید توجه ویژه ای به آن شود و لازم است این ضعف جدی را در اقتصاد کشور برطرف کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس سومین عضو مهم را در اقتصاد کشور سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد و افزود: سازمان برنامه و بودجه جایگاه بسیار مهمی در اقتصاد کشور دارد موضوع بحث تصمیم گیری در حوزه تعیین بودجه مربوط به این سازمان است که این موضوع هم باید در دستور کار دولت دوازدهم قرار گیرد.

پورابراهیمی با اشاره به نقش مهم وزارت صنعت و معدن و تجارت در اقتصاد کشور به عنوان عضو چهارم تیم اقتصادی دولت ابراز کرد:  وزارتخانه صنعت و معدن و تجارت به یک وزارتخانه عریض و طویل تبدیل شده که در اقتصاد کشور بسیار ناکارآمد است و احتمال دارد دولت یک لایحه برای تفکیک وزارت بازرگانی از صنعت و معدن ارائه دهد، البته ما با این پیشنهاد موافقیم و اگر این موضوع از سوی دولت مطرح نشد توسط طرحی از سوی نمایندگان مجلس ارائه خواهد شد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مهمترین عضو کلیدی در تیم اقتصادی دولت دانست و افزود: در حوزه میدانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بزرگترین مجموعه‌های اقتصادی کشور را اداره می‌کند. به عنوان مثال قبلاً پالایشگاه توسط وزارت نفت، بانک‌ها و بیمه توسط وزارت اقتصاد و مجموعه‌های خودروسازی‌ها و معادن واگذار شده توسط وزارت صنعت اداره می‌شد، اما امروز همه این صنایع توسط وزارت دیگری به نام رفاه و تأمین اجتماعی اداره می‌شود که متولی همه صندوق‌هائی است که در زمان عرصه سهام، از دولت خریدند یعنی صندوق‌هائی که نام آنها نهاد عمومی غیردولتی است اما به علت اشکال در ساختار نهادهای مالی در اقتصاد ایران، مستقیم توسط دولت و شخص وزیر رفاه اداره می‌شوند.

پورابراهیمی گفت: نحوه اداره این بنگاه‌ها هیچ تفاوتی نکرده و از نظر من حتی به مراتب بدتر از قبل از زمان اجرای اصل ۴۴ شده است زیرا قبل از اجرای اصل ۴۴ وزیر نفت پاسخگوی پتروشیمی و پالایشگاه بود، وزیر اقتصاد بابت بیمه و بانک ها جوابگو بود و وزیر صنعت، معدن و تجارت بابت خودروسازی معدن و فولاد پاسخ می‌داد اما امروز که می خواهیم موضوعات، تخلفات و مشکلات را پیگیری کنیم وزرا می‌گویند ۲۰ درصد سهام داریم و مربوط به ما نیست.

وی افزود: اتفاقی که افتاده این است نهادهای عمومی غیردولتی که کاملاً توسط دولت اداره می‌شوند در یک ساختاری مانند وزارت رفاه و تأمین اجتماعی، هر کدام ۱۰ تا ۱۵ درصد از سهام این شرکت‌ها و مجموعه‌ها را خریدند، ظاهراً واگذاری به بخش غیردولتی انجام شده اما در عمل به مراتب از زمانی که قبلاً دولت اداره می‌کرده بدتر اداره می‌شود که چالش جدی اجرای اصل ۴۴ در اقتصاد کشور است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه بیان کرد که اولین درخواست از رئیس جمهور این است که تیمی که قرار است در دولت آینده برای فعالیت‌های اقتصادی فعالیت کند، به ویژه ۵ عضو مهم و اساسی در تیم اقتصادی یعنی وزارت اقتصاد، وزارت صنعت و معدن، رییس سازمان برنامه و بودجه، وزارت کار و رفاه اجتماعی در کنار رئیس کل بانک مرکزی باید منسجم و از هماهنگی فکری برخوردار باشند؛ اگر بین آن‌ها اختلاف وجود داشته باشد که بعضاً در چهار سال گذشته شاهد آن بودیم، این برای کشور ایجاد مشکل می‌کند، آنچه مسلم است باید از تیم اقتصادی دولت صدای واحد به گوش برسد.

پورابراهیمی در پایان با اشاره به لزوم جوانگرایی اعضای کابینه دولت دوازدهم بعنوان  یکی از اولویت های مهم دولت جدید افزود: امیدواریم نسل جدیدی از نیروهای توانمند در حوزه اجرا و تخصص در دولت آینده استفاده شود، همچنین وزرا و افراد معرفی شده به مجلس باید با قوه مقننه تعامل داشته باشند؛ به عبارت بهتر هیچ وزیری بدون تعامل با مجلس کارنامه قابل قبولی نخواهد داشت؛ وزرا باید با مجلس تعامل خوبی داشته باشند، از سوی دیگر وزرا باید به عنوان یک رویکرد در حوزه مسائل اقتصادی جسارت در تصمیم‌گیری داشته باشند.

منبع: مهر
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار