آیین پاياني پانزدهمین كنفرانس بين المللي مهندسی صنایع با معرفی نفرات برتر و با حضور جمعی از استادان، محققان، پژوهشگران داخلی و خارجی در دانشگاه یزد برگزار شد.
کد خبر: ۷۰۷۵۷۱
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۳ 26 January 2019

دکتر «محمد مدرس یزدی» عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و عضو هیئت علمی وابسته دانشگاه یزد در این مراسم به تشریح روند شکل گیری، رشد و گسترش رشته مهندسی صنایع پرداخت.

وی با اشاره به 50 سالگی رشته مهندسی صنایع در ایران و 110 سالگی این رشته در جهان، گفت: دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه شریف اولین دانشکده مهندسی صنایع در ایران بود که در سال 1347 در ایران به پیشنهاد رییس وقت دانشگاه دکتر امین و به ریاست مرحوم دکتر صفائیه تأسیس شد.

مدرس یزدی ادامه داد: زمانی که این پیشنهاد مطرح شد، قرار بود دانشکده‏ای با نام مدیریت مهندسی تاسیس شود زیرا هنوز درک و شناختی نسبت به رشته مهندسی صنایع در ایران وجود نداشت و نسل اول استادان این دانشکده در ایران نیز عموماً تحصیلات مهندسی صنایع نداشتند.

وی تصریح کرد: عدم وجود رشته مهندسی صنایع به معنای این نیست که مفاهیم و موضوعات مرتبط با این رشته پیش از تاسیس در جهان وجود نداشته است بلکه به این معناست که حوزه ‎ ای علمی و آکادمیک به معنای امروزی آن در جهان به صورت دانشکده‌ها و کالج ‎ ها وجود نداشته است.

وی در ادامه سخنان خود به نقش رشته مهندسی صنایع در انتقال مفاهیم اشاره کرد و گفت: برخی مفاهیم که امروزه در جامعه رواج پیدا کرده ‎ اند، هویت و وجود خود را مدیون رشته مهندسی صنایع هستند که مفهوم بهینه سازی از آن دسته است و این مفاهیم علاوه بر کمک به پویایی رشته مهندسی صنایع توانسته‏اند رشته‏های دیگر مطالعاتی را نیز غنی تر کنند.

مدرس یزدی همچنین وجه تمایز رشته مهندسی صنایع نسبت به سایر رشته‏های مهندسی را در جامعیت آن دانست و از قابلیت این رشته برای ایجاد ارتباط بین دیگر رشته‌های مهندسی خبر داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رشد و گسترش این رشته مطالعاتی به نگرانی ‎ ها و چالش ‎ های پیش روی این رشته اشاره کرد و گفت: این مسئله که رشته مهندسی صنایع رشد و پیشرفت خوبی داشته است، واقعیتی غیرقابل انکار است اما اکنون نیاز به ایجاد تغییرات جدی در حوزه آموزش، پژوهش و کارآفرینی در این رشته مطالعاتی هستیم تا بتوانیم پویایی و تداوم این رشته را تضمین کنیم.

وی عدم ارتباط با صنعت به صورت جامع و مثمر ثمر، رشد بی‌رویه پذیرش دانشجو و ماندن در مباحث و موضوعات سنتی را از چالش ‎ های پیش روی این رشته برشمرد.

دکتر «یحیی زارع مهرجردی» عضو هیات علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه یزد و دبیر علمی کنفرانس نیز در این مراسم به تبیین محورها و ابعاد مختلف این رویداد پرداخت.

وی محور اصلی این کنفرانس را ابزارها و رویکردهای مهندسی صنایع در پایداری سیستم‌ها دانست و گفت: در این رویداد 12 محور فرعی نیز وجود داشت که سه محور آن به مباحث استانی، مباحث مربوط به دولت جمهوری اسلامی ایران و مباحث جهانی مربوط بودند.

زارع مهرجردی معرفی و تقویت گردشگری و بوم گردی را در محور استانی سرآغازی برای پژوهش های بیشتر در این حوزه دانست و اظهار کرد: در بحث مرتبط با دولت اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای داخلی مطرح شد و در مباحث جهانی نیز پایداری سیستم ها مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

وی در ادامه به ارائه گزارشی از این رویداد پرداخت و گفت: در این کنفرانس 546 مقاله دریافت شد که از این تعداد 157 مقاله برای ارائه شفاهی و تعداد 21 مقاله نیز به صورت انگلیسی پذیرفته شده و تعداد 296 مقاله به صورت پوستر ارائه شده است.

وی شفاف‌سازی تمام عملیات و گام ‎ های برگزاری این رویداد به ویژه در مباحث داوری مقالات، معرفی محور پایداری سیستم‌ها برای اولین بار در رشته مهندسی صنایع، معرفی اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای داخلی را از ویژگی های بارز این کنفرانس دانست.

دبیر علمی کنفرانس، انتخاب مقالات برتر و هماهنگی برای انتشار مقالات در مجلات معتبر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را از دیگر اقدامات این کنفرانس برشمرد.

رونمایی از کیک 50 سالگی رشته مهندسی صنایع، گرفتن عکس یادگاری و تجلیل از مقالات برتر و سه حامی مالی این کنفرانس یعنی شرکت پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس، شرکت اویکو و شرکت اکسیر فرآیند آسیا از دیگر برنامه های این مراسم بود.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار