کد خبر: ۷۲۱۷۳۷
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۳ 04 March 2019

به گزارش «تابناک تهران»؛ مطالعه ای جدید در مورد افراد سالخورده نشان می دهد افرادی که روزانه ۳-۵ ساعت تلویزیون تماشا می کنند در حافظه کلامی ضعیف تر هستند. محققان دانشگاه کالج لندن در انگلیس داده های مربوط به طول مدت مطالعه پیری (ELSA) را در مورد ۳۶۶۲ بزرگسال بالای ۵۰ ساله بررسی کردند. شرکت کنندگان ELSA سوالاتی را درباره مقدار زمان تماشای تلویزیون پاسخ دادند. در این زمان، آنها تست های حافظه کلامی را نیز تکمیل کردند.

به گزارش شفقنا، کسانی که تلویزیون را برای ۳-۵ ساعت یا بیشتر در روز تماشا می کردند، در طی ۶ سال مطالعه در معرض تضعیف حافظه ی مربوط به کلمه و زبان، به میزان ۸ تا ۱۰ درصدی می شدند.

تماشای بیش از حد تلویزیون می تواند سبب زوال عقل شود. با در نظر گرفتن دلایل بالقوه یافته های دانشمندان، ماهیت تماشای تلویزیون در واقع یک فعالیت بی تحرک است. که در آن ترکیبی از محرک های حسی متراکم که از یک سو با انعطاف پذیری بیننده و از سوی دیگر قوی و سریع در حال تغییر هستند.

محققان نشان می دهند که تماشای تلویزیون می تواند حافظه کلامی را از طریق “استرس شناختی” تحت تأثیر قرار دهد. آنها استدلال می کنند که این استرس ممکن است از ماهیت هشدار-غیرفعال تماشای تلویزیون همراه با اثرات روانی شاهد صحنه های خشونت آمیز، تعلیق و گرافیک ناشی شود.

توضیح دیگر برای یافته های این تحقیق می تواند این باشد: افرادی که وقت بیشتری صرف تماشای تلویزیون می کنند، برای شرکت در فعالیت های مفید مانند خواندن، بازی کردن و فعالیت های فرهنگی وقت کمتری دارند.

این بدان معنی است که تاثیر بالقوه منفی از تماشای تلویزیون نه تنها نتیجه اثرات مستقیم آن است، بلکه همچنین موجب جابجایی فعالیت هایی می شود که توانایی شناختی را حفظ می کنند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار