خبری که اخیرا در خصوص پاسخ آیت الله موسوی اردبیلی به استفتاء برخی برای تحریم کمپین مردمی شکل گرفته علیه مدیران ناکارآمد منتشر شد، نکته جالبی در دل خود دارد و آن اینکه برخی به دنبال فرو خواباندن جو مردمی علیه سوء مدیریت های گذشته و حال خود هستند، ولی آن را مقابله با جو عدم استفاده از تولید داخل می نامند.
کد خبر: ۹۶۳۸۶
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۶ 17 September 2015
خبری که اخیرا در خصوص پاسخ آیت الله موسوی اردبیلی به استفتاء برخی برای تحریم کمپین مردمی شکل گرفته علیه مدیران ناکارآمد منتشر شد، نکته جالبی در دل خود دارد و آن اینکه برخی به دنبال فرو خواباندن جو  مردمی علیه سوء مدیریت های گذشته و حال خود هستند، ولی آن را مقابله با جو عدم استفاده از تولید داخل می نامند.

به گزارش «تابناک»، روز گذشته، دفتر آیت الله موسوی اردبیلی پاسخ استفتاء برخی افراد برای کمپین  ناکارآمدی مدیران گذشته و حال صنعت خودرو را منتشر کردند؛ پاسخی که چندین نشانه اساسی و نکته قابل توجه در دل خود داشت. صرف نظر از پاسخ عالمانه ای که این مرجع تقلید گرانقدر به آنان داده است، اصل این استفتا، خود بیانگر نکاتی اساسی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

این استفتاء البته از سوی خودروسازان نبوده، بلکه در متن آن نوشته شده که این استفتاء از سوی جمعی از کارگران، تولیدکنندگان، اقتصاددانان، دانشگاهیان، متخصصان، بازاریان و اصناف کشور است؛ اما در حالی که سعی شده تا قشر های مختلفی از مردم گرفته تا اساتید دانشگاهی و کلیه اصناف در این بازی به کار گرفته شوند، کاملا مشخص است که متن پرسش و استفتا از جای خاصی هدایت شده است. 

در این پرسش آمده:

همان گونه که مستحضرید صنعت و تولید ملی نقش مهمی در اشتغال و اقتصاد و همچنین تولید ناخالص ملی دارد، باتوجه به موفقیات اخیر دولت تدبیر و امید که با حمایت و عنایات مقام معظم رهبری (مذاکرات هسته ای و مذاکرات اقتصادی و صنعتی) حاصل شده است؛ جای بسی امیدواری برای ارتقا و بهبود صنعت و اقتصاد را نیز مهیا نموده است. در حال حاضر بیش از میلیون ها شغل در اقصی نقاط مختلف کشور در زنجیره تولید کالای ایرانی ایجاد شده که باعث افزایش و رشد در سلامت و کاهش فقر، فساد و فحشا و سایر آسیب های اجتماعی گردد. از آنجایی که همواره در سرلوحه تولیدکنندگان ما این امر قرار گرفته که مصرف کننده و مشتری ولی نعمت ما می باشند سعی شده در جهت افزایش و رضایتمندی مشتریان قدم برداشته شود. البته تحریم های ظالمانه دراین چندسال اخیر تا حدودی بر کاهش کیفیت تولیدات داخلی بی تاثیر نبوده،درحالی که یقینا با رهبری و رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب و مراجع عظام، همت مدیران، متخصصان و اتحاد ملت شریف به رتبه های بالاتر خواهیم رسید. اخیرا بعضی افراد سودجو با حرکات مشکوکی مدیریت شده با ایجاد کمپین های ضدتولیدی در فضاهای مجازی تلاش می کنند مانع از خرید و مصرف کالای ایرانی گردند تا از این طریق بتوانند خللی در پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی و سند چشم انداز ایجاد نمایند. حال استفتاء ما از آن مرجع عالیقدر و معزز این است که آیا جایز است با ایجاد این گونه کمپین ها مانع تولید و پیشرفت مملکت عزیز و خوشحالی بیگانگان شد؟

پاسخ قابل تامل یک مرجع تقلید به تلاش «برخی» برای حرام اعلام کردن کمپین مردمی

چند نکته در مورد یک استفتاء

اما پیش از آنکه به پاسخ قابل تأمل آیت الله عبدالکریم موسوی اردبیلی به این پرسش برسیم، ذکر چند نکته در مورد این استفتاء قابل توجه است. نخست اینکه این یکی از خطرناک ترین و بیرحمانه ترین حرکت ها طی ماه های اخیر برای مقابله با حرکت مردمی علیه ناکارآمدی مدیران صنعت خودروست؛ حتی خطرناک تر از خائن خواندن مردم از سوی وزیر صنعت.

برخی اکنون و در پشت پرده به دنبال گرفتن فتاوی مراجع تقلید برای تحریم و حرام کردن مقابله مردم با مدیران ناکارآمد در صنعت خودرو هستند و عملا ابایی هم ندارند که مراجع عظام تقلید را در راستای منافع خود مورد استفاده قرار دهند.

برخی در روزهای اخیر به دنبال گرفتن یک فتوا علیه حرکت مردمی و ناکارآمدی مدیران صنعت خودرو هستند تا به وسیله آن با داشتن حکمی محکم در دست خود به مقابله صد در صدی و تمام قوا با حرکت مردمی بپردازند و با تخطئه و محکوم کردن این حرکت به چنین حرکت های مردمی پایان دهند و به کسب سود و منفعت همیشگی خود بپردازند.

نکته دوم آنکه درخواست این استفتا در راستای پایان دادن به یک حرکت مردمی شکل گرفته علیه مدیران ناکارآمد صنعت خودرو در حالی صورت می گیرد که عملا خودروسازان تأکید دارند، این حرکت مردمی هیچ تأثیری بر شرایط آنها نداشته است. سؤال این است که اگر این حرکت مردمی بی تأثیر بوده، تلاش های پشت صحنه و خطرناک این عده برای متوقف کردن یک حرکت مردمی چه معنایی دارد و از سر چه دلایلی است؟ 

نگاهی به یک پاسخ کوبنده و عالمانه

اما بخش قابل تأمل این ماجرا، پاسخ مرجع تقلید گرانقدر آیت الله عبدالکریم موسوی اردبیلی به این پرسش و استفتاء است. ایشان در پاسخ آورده اند: حمایت از تولیدکننده داخلی، عقلا و شرعا امری لازم و ضروری است اما باید تولیدکنندگان توجه داشته باشند که این حمایت نمی تواند بدون قید و شرط و بدون در نظر گرفتن مصالح و حقوق مصرف کنندگان صورت پذیرد. همان گونه که تولیدکننده داخلی حق برخورداری از حمایت را دارد، مصرف کنندگان هم دارای حقوقی هستند که باید توسط تولیدکنندگان مراعات شود. اگر ایراداتی که مصرف کنندگان به تولیدات داخلی وارد می کنند و نسبت به تضییع حقوق خود معترض هستند، ایرادات صحیحی نیست، تولیدکنندگان و مسئولین باید با دلیل و برهان مردم را قانع کنند و اگر اشکالات مردم وارد می باشد، باید ضمن عذرخواهی از مردم در صدد رفع مشکل برآیند و رضایت آنان جلب شود. مردم ایران در مقاطع مختلف ثابت کرده اند، چنانچه با آنان رفتار صحیح و کریمانه صورت بگیرد، آنان نیز با کرامت و بزرگواری مشکلات را تحمل می کنند، ولی برخورد همراه با تحمیل و پاسخگو نبودن و مردم را نامحرم فرض کردن، هیچ گاه پاسخ مناسبی از سوی مردم دریافت نکرده است. البته مردم عزیز نیز باید هشیاری خود را حفظ کرده و در دام کسانی که نیت خیرخواهانه نداشته و صرفا به جهت مطامع گروهی، سیاسی و جناحی و یا خدای نکرده به قصد ضربه زدن به استقلال کشور و تحت فشار قرار دادن دولت محترم در شرایط سخت اقتصادی، تحرکاتی انجام می دهند، نیفتند و با متانت و آرامش حقوق خود را مطالبه نمایند. از خداوند منان توفیق روزافزون برای مسئولین محترم جهت خدمت رسانی هر چه بهتر به مردم را خواستارم.

تأکیدات فراوان بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی ایران نیز بر حقوق مردم بر مسئولان و دولتمردان بار دیگر در پاسخ آیت الله موسوی اردبیلی تجلی یافت تا نشان از آن باشد که راه عدالت و رعایت حقوق ملت آن چیزی است که بزرگان دین و مذهب به آن پایبند بوده و از آن تخطی نمی کنند.

از زمان سلطنت قاجار که مرجعیت شیعه راه تکوین نقش اجتماعی و سیاسی خود را پی گرفت، از زمان فتوای حاج میرزا مسیح در نجات زنان مسلمان از دست مشرکان و ماجرای گریبایدف، حرکت آیت الله مجاهد در مقابله با روس ها که خود تفنگ به دوش گرفت و در صف مقدم جنگ ایستاد، تا اتحاد علما و بازار و قیام تنباکو و حمایت علما از نهضت مشروطه گرفته تا نقش آفرینی علمای بزرگ در حرکت های ملی نظیر جنبش ملی شدن نفت و انقلاب اسلامی، همه نشان از آن دارد که در تمامی تاریخ، مرجعیت شیعه یک جا ایستاده و آن جایگاه عدالت و در کنار مردم و ملت شیعه است.

این پاسخ از سوی آیت الله موسوی اردبیلی بار دیگر جایگاه واقعی مرجعیت شیعه را در کنار بازوی توانمند عدالت و خوسته های بر حق مردمی نشان داد اما واجد یک نکته اساسی دیگر نیز هست.

هشدار بجا و هوشمندانه آیت الله موسوی اردبیلی

ایشان در بخشی از پاسخ خود صراحتا عنوان کرده اند که مردم باید هشیاری خود را حفظ کنند تا در دام کسانی که نیت خیرخواهانه نداشته و صرفا به جهت مطامع گروهی، سیاسی و جناحی و یا خدای نکرده به قصد ضربه زدن به استقلال کشور و تحت فشار قرار دادن دولت محترم در شرایط سخت اقتصادی، تحرکاتی انجام می دهند، نیفتند و با متانت و آرامش حقوق خود را مطالبه نمایند.

این هشداری جدی است به همه مردم و طرفداران کمپین مردمی علیه ناکارآمدی مدیران صنعت خودرو، که از سوء استفاده جناح ها و گروه ها در راستای منافع خود جلوگیری کنند. هیچ کس در این کمپین نباید به دنبال زمین زدن صنعت خودروی کشور به عنوان یک صنعت مادر باشد و تمامی خواسته ها در این حرکت باید معطوف به ترقی و بهبود این صنعت و توجه به خواسته های بر حق مردم باشد.

هر گونه حرکت در راستای ضربه زدن به تولید ملی و از کار انداختن چرخ های صنعت می تواند منجر به سوءاستفاده گروه هایی از جمله وارد کنندگان محصولات خارجی به کشور باشد که هر چند در جای خود و برای ایجاد رقابت لازم است، اما یک چنین حرکت هایی نباید منجر به از دست رفتن هشیاری ملی باشد.

قطعا حفظ هشیاری در چنین حرکت هایی نکته ای اساسی برای تداوم و اثر گذاری آنها به دور از هر گونه انحراف و اتهام است و اگر امروز صنعت خودرو با این حرکت دچار مشکل شده است، هدف از این حرکت نباید فلج کردن و نابودی آن باشد، بلکه باید مسیر ترقی و بهبود این صنعت، کنار رفتن مسئولان بی لیاقت در هر رده از این صنعت و جایگزینی آنها با مدیران کارکشته، با تجربه و دانشمند، ایجاد رقابت در صنعت برای ترقی هر چه بیشتر و در نهایت تولید افتخار آمیز ملی باشد.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار