وی اظهار داشت: در چهار ماه سال ۹۹ در جهرم به ترتیب بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته مغزی، بیماری کرونا و بیماری دستگاه تنفس بیشترین عامل مرگ و میر بوده است.
کد خبر: ۸۹۱۷۰۱
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰ 25 August 2020

تابناک فارس به نقل از ایرنا:دکتر محمد رحمانیان، در نشست خبری با خبرنگاران افزود: با روند فعلی، پیک بعدی بسیار بدتر خواهد بود و باید از هم‌ اکنون شهروندان با رعایت موارد بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی، از ابتلای به این بیماری پیشگیری کنند.

به گفته وی، یکی از علل افزایش مبتلایان به کرونا در جهرم و قرمز شدن وضعیت شهرستان، قرارداشتن جهرم در مسیر کریدور جنوبی بندر عباس به لار و شیراز است و رفت و آمد نقش مهمی در افزایش شیوع این بیماری در جهرم داشته است.

رحمانیان اضافه کرد: جوان‌ترین فردی که بر اثر این بیماری در جهرم فوت کرد ۲۷ سال داشت و مسن‌ترین آنها ۹۵ ساله بود، بنابراین با توجه به این موضوع همگان باید به نکات بهداشتی توجه کنند زیرا مشاهده می‌کنیم در همه گروه‌های سنی امکان ابتلا و فوت به دلیل این بیماری وجود دارد.

رحمانیان اظهار داشت: در شهرستان جهرم متاسفانه تعداد بیماری‌های زمینه‌ای مانند افراد دارای فشار خون بالا، دیابت و... زیاد است و خود این موضوع یکی از دلایل افزایش تعداد فوتی‌هاست و سعی داریم در این مورد با یک تحقیق علمی ورود کرده تا بتوانیم با افزایش شمار بیماری‌های غیرواگیر نیز در این شهرستان مقابله کنیم.

او بیان کرد: ۸۰ درصد بیماران فوت شده ناشی از کرونا در جهرم بیماری زمینه‌ای داشته‌اند و تنها ۱۹ درصد بیماری زمینه‌ای نداشتند.

به گفته وی، تنها را مقابله با بیماری کرونا و کاهش شمار مبتلایان در جهرم، تغییر در روش زندگی مردم و رعایت پروتکل‌های بهداشتی به صورت جدی است.

رحمانیان ادامه داد: از بیمارانی که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت اعلام شده درخواست می‌کنیم مدت زمانی که باید در قرنطینه بمانند در سطح شهر تردد نکنند، اما متاسفانه امروز قریب به ۴۰ درصد موارد مثبت در این شهرستان تردد دارند که همین می‌تواند موجب آلودگی در شهر بشود.

به گفته وی، هزینه‌ها و مخارج بخش کرونا بسیار زیاد است و ماهیانه چیزی قریب به ۱۰ میلیارد ریال تنها برای پرسنل و کادر درمان، تجهیزات حفاظتی و بهداشتی خریداری می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جهرم با بیان اینکه هزینه هر بیمار بستری کرونایی به طور متوسط در بخش عادی ۵۰ میلیون ریال است، افزود: بستری در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) به طور متوسط ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون ریال است که طبق تعرفه بیمه که بین پنج تا ۱۰ درصد است از بیمار اخذ می‌شود و اگر فرد از بیمه تکمیلی برخوردار باشد این رقم رایگان حساب می‌شود، البته بخشی از بیماران هم در صورت نیازمند بودن با مراجعه به مددکاری اجتماعی دانشگاه، هزینه‌های آنها رایگان محاسبه شده است.

رییس انشگاه علوم پزشکی جهرم افزود: هزینه هر آزمایش کرونا بین ۲ میلیون تا سه میلیون ریال است که در درمانگاه شماره ۴ و بیمارستان پیمانیه جهرم به صورت رایگان است.

رحمانیان، همچنین از خدمات خیران حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی جهرم قدر دانی کرد و گفت: بسیاری از زیر ساخت‌های بهداشتی و درمانی این دانشگاه با مشارکت خیران سلامت ساخته شده است و در بحران کرونا خیران گرانقدر به کادر بهداشت و درمان این مرکز علمی کمک کردند و در حال حاضر دانشگاه از لحاظ ساخت زیربنای بهداشتی و درمانی تا حدودی بی‌نیاز است و اولویت ما ارتقای تجهیزات بهداشتی و درمانی است.

کرونا چهارمین عامل مرگ و میر در جهرم است

رییس دانشگاه علوم پزشکی جهرم افزود: ۸۰ درصد بیماران کووید ۱۹ هیچ علامتی ندارند، اما عفونت حاد دستگاه تنفس از بیشترین علائمی بوده که در بیماران بستری در بیمارستان مشاهده شده است.

رحمانیان گفت: ۶۵ درصد بیماران فوت شده در جهرم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شدند، بنابراین مراجعه به موقع به پزشک نقش مهمی در درمان بیماران کرونایی دارد.

وی اظهار داشت: در چهار ماه سال ۹۹ در جهرم به ترتیب بیماری‌های قلبی و عروقی، سکته مغزی، بیماری کرونا و بیماری دستگاه تنفس بیشترین عامل مرگ و میر بوده است.

او با بیان اینکه بیماری کرونا علت اصلی فوت در بسیاری از موارد نیست، گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط گروه اپیدمیولوژی (همه‌گیرشناسی) این دانشگاه، به ترتیب بیماری‌های زمینه‌ای مانند نارسایی کلیه، فشار خون بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی منجر به شدت گرفتن بیماری کرونا در افراد می‌شود.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی جهرم، مراجعه به موقع به پزشک برای درمان بیماری کرونا بسیار حائز اهمیت است. مشکل تنفسی، سرفه و تب از بیشترین علائم در بین بیماران بستری در بیمارستان پیمانیه جهرم بوده است.

رحمانیان بیان داشت: ۴۰ درصد بیماران بستری در بخش کرونا بیمارستان پیمانیه جهرم سابقه تماس مستقیم با بیمار کرونایی داشته‌اند از این رو شهروندان باید به این موضوع توجه داشته باشند که تماس مستقیم در مکان‌هایی با تراکم جمعیت بالا شکل می‌گیرد.

وی، همچنین با اشاره به برپایی آیین‌های عزاداری امام حسین (ع) در دهه اول محرم، ادامه داد: از تمام هیات‌های مذهبی درخواست می‌کنیم پروتکل‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک، حفظ فاصله فیزیکی و عزاداری در اماکن روباز را رعایت کرده و همکاری‌های لازم را با بازرسان بهداشت محیط این دانشگاه داشته باشند.

شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.

برچسب ها: کرونا ، جهرم ، مبتلایان
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار